Sandale sa petom

po strani
Resetujte filtere
0 proizvoda
Za izabrane kriterijume nisu pronađeni proizvodi!
Pročitajte

Sandale sa petom

Ovog leta sandale sa petom bilo da je u pitanju štikla ili platforma dolaze u širokoj paleti boja i dezena. Zanimljivog printa i blistavih detalja sandale sa petom predstavljaju lakouklopljiv komad vašeg letnjeg stajlinga. Pogodne za posao, lagani letnji ručak sa prijateljima, večernji izlazak, možete ih kombinovati sa lepršavom haljinom ili teksasom, kratkim šortsevima i majicama.

Stilovi modela sandala sa petom vremenom su se menjali. U modnom smislu stvoreni su osnovni tipovi sandala sa petom ( bilo da je u pitanj platforma ili štikla) na osnovu količine materijala koje pokrivaju stopalo, tako da imamo: otvoreni, poluotvoreni, poluzatvoreni i zatvoreni tip sandala sa petom. Otvoreni tip sandala sa petom zahteva besprekorno stopalo. Ne samo zbog estetike već i zbog udobnosti nošenja ovakvog tipa sandala sa petom. Stopalo je pričvršćeno samo kaišićima koji su podešavani prema idealnim modelima stopala. Poluotvorenim modelima sandala sa petom je najčešće zatvorena peta. Naglasak je na otvorenim prstima koji su takođe za đon najčešće pričvršćeni kaišićima. Neretko se kupci opredeljuju za model sandala sa petom kod kojih je ostavljena mogućnost podešavanja obima kaišića oko stopala. Kod poluzatvorenih modela sandala sa petom po pravilu, peta i palac ostaju otvoreni dok je kaiš smešten oko gležnja i najčešće je podesive prirode. Kod zatvorenih modela sandala sa petom peta može ali i ne mora da bude vidljiva, prsti su pokriveni, a na samim sandalama sa petom najčešće postoje otvori u vidu proreza, rupica ili nekog oblika pogodnog za određeni model.

Međutim za koji god model da se opredelite evo nekoliko saveta kako bi izbegli najčešće greške prilikom kupovine sandala sa petom. Prvi savet koji je plod velikog iskustva žena koje kupuju sandale sa petom je da nikako u kupovinu ne idete u jutarnjim časovima. Svakako je bolje da Vašu kupovinu sandala sa petom ostavite za neko kasno poslepodne zato što su Vam tada stopala otečenija i daće realniju sliku veličine sandala sa petom koja Vam je zaista potrebna. Leti kada je vlažnost vazduha visoka mnogo je prijatnije nositi sandale sa petom od prirodnih materijala. Takvi materijali se brže i lakše prilagođavaju Vašem obliku stopala i pojavu žuljeva i ranica svode na minimum. Možda zvuči luckasto, ali ne bi bilo loše da priliko isprobavanja sandala sa petom zamolite prodavca obuće da malo prošetate po radnji i po koji put i poskočite. Takvim pokretima lako možete uočiti da li sandale sa petom koje isprobavate i planirate da kupite zaista idealno naležu na Vaše stopalo. Sada, kada ste kupili svoj par sandala sa petom jedan od saveta je i da ih par dana obuvate i šetate u njima po kući. Steći će te sigurnost i otkloniti svaku nedoumicu da je to baš Vaš par sandala sa petom.

Sandale sa petom možete birati i u odnosu na veličinu i oblik vašeg stopala. Žene sa malim stopalima moraju da vode računa da pad sandala sa petom ne bude veliki. Visoka peta će im još dodatno vizuelno skratiti stopalo. Pravilo je i da je što je osoba niža to potpetica sandala sa petom mora da bude tanja. Ukoliko imate šire stopalo ne savetuju se modeli sandala sa petom koji imaju tanke kaiševe preko prstiju. Ljubiteljima ovakvih modela sandala sa petom savetuju se široki kaiševi koji će pokriti veću površinu risa i prstiju. Ako ste vlasnik stopala broj 40 i više birajte modele sandala sa petom koje su oblika stilizovanih čizmica ili koje na svom prednjem delu imaju ukrase, stilizovane lančiće, mašne, cvetove.

Neka ovog leta Vaša stopala zablistaju u modelima sandale sa petom poznatih brendova kao što su Caludija Donateli, Aeros, Ana Kokić koje možete naći u „Metro „ obućama, ali i u našoj onlajn ponudi.