Papuče

po strani
Filtriraj
Resetujte filtere
Brend
Prikažite više
Pol
Prikažite više
Boja artikla
Veličina
Prikažite više
Cena
208 proizvoda
Sačuvano u omiljne
Dostupno boja:1
24,60 KM
Ušteda -70%
82,01 KM
Veličina
36
37
38
39
40
41
Pročitajte

Ženske i muške papuče

Celu sezonu čekali smo da svoja stopala oslobodimo dubokih cipela i tesnih čarapa i osetimo svu lakoću i prozračnost nošenja papuča. Sada je pravi trenutak da ažurirate svoju kolekciju papuča i spremno dočekate letnje mesece.

Papuče su najstariji oblik obuće. Na nekim slikama koje su istraživači pronalazili na zidovima pećina nalaze se praistorijski ljudi koji nose papuče. To je ujedno bio i jedan od prvih znakova postojanja civilazacije jer je počela da se razvija svest o zaštiti stopala koja su trpe opterećenje celog tela. Prve papuče su bile izrađivane od papirusa, da bi od kasnije ojačavali premazima kuvane smole i određenih mešavina prirodnog lepka. Ne postoji civilizacija koja nije nosila papuče. Međutim modeli su se razlikovali, najčešće u položaju kaišića koji je išao preko prstiju. Stari Grci su đon svoje papuče pričvršćivali kaišićem za palac, dok su Rimljani u istu svrhu koristili drugi po redu prst na nozi. Stanovnicima Mesopotamije kaiš je išao preko trećeg prsta. Te razlike u stilovim možemo i dan danas da uočimo prilikom izrade papuča tako da, na primer imamo celu jednu liniju modela papuča koje se zovu rimljanke. Danas se papuče kako muške tako i ženske izrađuju od najrazličitijih materijala, namenjene različitim svrhama nošenja.

Iako svako od nas u svom letnjem dijapazonu obuće ima po nekoliko pari, kupovina papuča nikako ne sme da se „uzima zdravo za gotovo“. Kupovina papuče samo zato što su slatke ili su tek pristigle u Vašu omiljenu radnju treba da bude tek jedan od kriterijuma koji će prevagnuti da se odlučite baš za taj model papuča. I za ženske i za muške modela papuča prilikom odabira važe zlatna pravila. Ukoliko ih se budete pridržavali odabraće te najidealniji par papuča za Vaše stopalo.

Udobne, stilizovane papuče predstavljaju izuzetan modni dodatak koji će da udahnuti novi život Vašem letnjem autfitu. Međutim nemojte da zaboravite da zdravlje stopala i Vašu udobnost uvek stavite na prvo mesto. Kada kupujete papuče imajte u vidu da će te dobar deo dana provesti u njima. Pravilo koje prilikom kupovine važi i za papuče je da u kupovinu odlazite kasno popodne ili predveče kada Vaše stopalo otekne, a Vi, prilikom probanja modela papuča dobijete realniji uvid u veličinu koja Vam je potrebna. Uverite se da par papuča za koje ste se opredelili bude anatomski konstruisan, tj. da što idealnije prijanja na Vaše stopalo. Tako će klizanje stopala biti minimalno, a šanse za pojavu žuljeva i bolnih mesta i ranica svesti na minimum. Iako deluju veoma udobno, potpuno ravne papuče nisu idealan izbor. I za ženske, ali i za muške modele ortopedi preporučuju uzdignuće na peti makar za centimetar više. Stopalo tako dobije prirodni pad, kičma ne trpi opterećenje, a istovremeno se povećava stabilnost koraka. Kada birate modela papuča ne bi bilo loše da razmislite pri kojim aktivnostima ćete ih najviše nositi. Papuče za šetnju i nošenje preko dana neće biti podjednako udobne ako ih obujete i odete na plažu. Dok, recimo, papuče za plažu nisu ni malo zgodne kada ste vozač i planirate neku dužu rutu vožnje.

U našoj „Metro“ obući, kao i na našem sajtu, pronaći će te veliki izbor ženskih i muških modela papuča. Potrudili smo se da raznolikošću modela i materijala od kojih su izrađene učinimo da spremno dočekate predstojeće leto. Mudro odaberite svoj par papuča, a pametan izbor će Vam se višestruko isplatiti.